Nieuwe afstudeerrichting bij Rechten

Je kunt je Rechtenstudie verbreden door een afstudeerrichting te kiezen. Leiden biedt naast de reguliere rechtenstudie drie nieuwe afstudeerrichtingen. Als je kiest voor een afstudeerrichting ziet je studieprogramma er iets anders uit. Ieder studiejaar volg je een deel van het bachelorprogramma Rechtsgeleerdheid (je hoofdstudie) en vakken op het gebied van international business law, bedrijfswetenschappen of economie.

International Business Law

International Business Law is speciaal bedoeld voor studenten die een functie ambiëren in het internationale bedrijfsleven: in een bedrijf, of als advocaat die bij de overheid of een internationale organisatie belast is met regulering of financieel toezicht. De studie verschaft je kennis die voor internationaal opererende bedrijfsjuristen essentieel is.


Recht en Bedrijfswetenschappen

Recht en Bedrijfswetenschappen richt zich op praktische en vaak actuele vraagstukken als: waarom haakt die bekende telefoongigant zo laat aan bij de ontwikkeling van smartphones? Waar komt het succes van Apple vandaan? En waarom gaf het jaarverslag van een internationale supermarktketen een onjuist beeld? Bedrijfswetenschappen koppelt recht aan financieel-economische deskundigheid, bedrijfskennis en managementvaardigheden.

Recht en Economie

De afstudeerrichting Recht en Economie houdt zich bezig met economie en wetgeving. Een logische invalshoek, want eigenlijk is iedereen juridisch en economisch actief. Of je nu je OV-chipkaart opwaardeert, je afval scheidt of een app op je smartphone zet: met vrijwel alle bezigheden zijn afspraken en (financiële) belangen gemoeid.

Meer informatie

Wil je meer weten over een van de afstudeerrichtingen van Rechten? Meer informatie over de inhoud en de opbouw van de studie vind je op de website van Rechten.

Laatst Gewijzigd: 29-09-2011