Post-HBO

Voor hbo'ers bestaat er soms de mogelijkheid om een verkorte bacheloropleiding te volgen of om toegang te krijgen tot een masteropleiding.

Ook als hbo-Bachelor bent u van harte welkom aan de Universiteit Leiden. Binnen een aantal opleidingen kunt u als hbo-Bachelor instromen in een (verkort) schakeltraject of zelfs direct instromen in de masteropleiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de studieadviseur van de betreffende opleiding of faculteit. Algemene informatie over:

Binnen een aantal opleidingen kunt u als hbo-Bachelor instromen in een (verkort) schakeltraject of zelfs direct instromen in de masteropleiding.

Biomedische wetenschappen

Heeft u de bacheloropleiding Hoger Laboratorium Onderwijs (richting Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek) afgerond, dan kunt u via een strenge selectieprocedure instromen in een schakeltraject.
Meer informatie

Academie der Kunsten

Voor de masteropleiding Film and Photographic Studies bestaat een selectie-procedure. Het toelatingsexamen bestaat uit het maken van twee opdrachten. Meer informatie

Studenten aan onze masteropleiding Mediatechnology zijn veelal afkomstig van het hbo. Op basis van een gesprek waarin motivatie, studieachtergrond, interessegebieden en eventuele werkervaring besproken worden, zult u al dan niet worden toegelaten.
Meer informatie

Geesteswetenschappen

Voor de opleidingen Arabisch, Nieuw-Perzisch en Turks, Duits, Engels, Frans, Geschiedenis, Nederlands (specialisatie Journalistiek & Nieuwe Media), Literatuurwetenschap, Nederlands, Ruslandkunde en Taalwetenschap zijn schakeltrajecten opgezet. Uw verzoek tot aanmelding zal getoetst worden door de Toelatingscommissie.
Meer informatie

Sociale Wetenschappen

Bestuurskunde:
Heeft u een andere vooropleiding dan de Leidse bacheloropleiding Bestuurskunde, dan kunt u zich aanmelden voor een Pre-masterprogramma. Uw verzoek tot aanmelding zal getoetst worden door de Toelatingscommissie.
Meer informatie

Pedagogische wetenschappen:
Voor hbo-Bachelors of Masters bestaat een schakeltraject om aan de master Pedagogische wetenschappen te kunnen deelnemen. Hiervoor moet u wel eerst een toelatingsexamen afleggen.
Meer informatie

Psychologie:
Wilt u als hbo-Bachelor een master in de psychologie volgen, dan moet u eerst de bacheloropleiding Psychologie afronden. Als hbo-Bachelor krijgt u standaard vrijstelling voor de keuzevakken.
Meer informatie

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Als u een hbo-bachelordiploma hebt op het gebied van Biologie, Medisch Laboratoriumonderzoek, Wildlife Management, Bio-informatica, Biotechnologie, Chemie/Chemische technologie, Laboratoriumtechniek, (Technische) Natuurkunde, (Technische) Materiaalkunde, Grafimedia-technologie, Vormgeving en ontwerp van interactie en Mediatechnologie, dan kunt u soms direct doorstromen naar een exacte masteropleiding.
Mail de studieadviseur

Laatst Gewijzigd: 07-04-2010