Academische Pabo start in Leiden en Rotterdam

Leerkrachten krijgen met maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen te maken, zoals diversiteit van leerlingen, contacten met jeugdzorg en ontwikkelingsstoornissen bij leerlingen. Daar moeten ze op kunnen inspelen. De Academische Pabo combineert het beste van twee werelden: de student ontwikkelt de professionele kwaliteiten van een leerkracht in het basisonderwijs én pedagogische deskundigheid in de breedste zin. In tegenstelling tot studenten die de pabo hebben afgerond, beschikken studenten van de Academische Pabo over extra academische, theoretische en onderzoeksmatige vaardigheden.

De samenwerking tussen de hbo-opleiding tot Leraar Basisonderwijs van Hogeschool Leiden en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden is een belangrijke stap. Studenten volgen vakken van beide studies; het pabo gedeelte wordt aan Hogeschool Leiden of op de locatie in Rotterdam, Pabo Thomas More, gevolgd. Na succesvolle afronding krijgen studenten twee bachelordiploma’s: een van het hbo en een van de universiteit.

In het collegejaar 2009-2010 is er plek voor 50 tot 75 studenten met een vwo-diploma of een hbo-propedeuse die met goed gevolg een screening hebben doorlopen.

Meer informatie: mw. drs. C.W.M. Nelissen, 071 527 40 32

Laatst Gewijzigd: 24-02-2009