Chinese economie

Peter Ho is aangesteld als hoogleraar Chinese Economy & Development. De leerstoel die prof.dr.ir. Ho gaat bezetten is gericht op onderzoek op het brede interdisciplinaire vakgebied van de Chinese economie en ontwikkeling en op het geven van onderwijs in de bachelor Chinese talen en culturen en de MSc Chinese Economy and Business.

Persoonlijke tolk

Ho behaalde zijn ingenieursdiploma (tegewoordig MSc) aan de Universiteit Wageningen en zijn doctoraal (MA) aan de Universiteit Leiden. In 1994 werd Ho de persoonlijke tolk Chinees van de ministers van Buitenlandse Zaken en Landbouw tot 2002. Hij promoveerde in vier jaar op het proefschrift Pastoralism, policy and poverty in China aan de Universiteit Leiden.


China-deskundige

Ho heeft zich ontwikkeld tot China-deskundige. Dit blijkt onder andere uit de vele consultancywerkzaamheden die hij vanuit zijn vakgebied verricht, in het bijzonder voor staatssecretarissen, ministers en de minister-president. Ook schrijft hij regelmatig krantenartikelen voor de nationale pers en is hij geregeld als China-expert te horen op radio en tv.

Laatst Gewijzigd: 10-11-2010