Leiden University College The Hague

Het Leiden University College The Hague (LUC The Hague) is een driejarige Engelstalige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences voor een groep excellente gemotiveerde (inter)nationale studenten. Er wordt een combinatie van studeren, wonen en sociale/maatschappelijke activiteiten aangeboden op dit residentiële college in de Hofstad Den Haag.

Global Challenges

Het College biedt studenten een uitdagende, brede basisopleiding en bereidt voor op toonaangevende posities in de internationale samenleving. Het brede, interdisciplinaire programma van het College heet ‘Global Challenges’ en heeft een focus op vrede, recht en duurzaamheid.


Den Haag

Het LUC The Hague zal in september 2010 starten met maximaal 125 studenten; in latere jaren loopt dit aantal op tot 200 studenten per jaar. Het onderwijs wordt gegeven in kleine klassen (max. 25 personen) om persoonlijke aandacht, ontwikkeling en begeleiding te waarborgen. Hiermee onderscheidt de opleiding zich niet alleen van de andere colleges in Nederland, maar sluit het tevens naadloos aan bij het internationale profiel van Den Haag. De vele internationale instituten in Den Haag zoals het Internationaal Strafhof, het Vredespaleis, de vele ambassades en de aanwezigheid van een internationale expatcommunity maken deze stad tot een uniek laboratorium voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over het Leiden University College The Hague en vraag de brochure aan.

Laatst Gewijzigd: 06-05-2010