Lesprogramma 'Kijk in je brein'

Puberprof Eveline Crone presenteerde tijdens de Brain Awareness Week (14-19 maart) het eerste lesprogramma voor scholieren over het brein. Docenten biologie, maatschappijleer, psychologie en filosofie kunnen er meteen mee aan de slag.

Kijk in je brein

Ze wil graag haar kennis delen, en hoe kan dat beter dan scholieren via hun leerkrachten een les ‘Kijk in je brein’ aan te bieden? Hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie Eveline Crone, die op 18 maart de Nationale Hersenlezing hield tijdens de Brain Awareness Week, maakte samen met bureau YoungWorks lesmodules voor de basisschool en het middelbaar onderwijs. Elke module is opgebouwd uit vijf onderdelen:

  • basisinformatie over het functioneren van de hersenen
  • inzicht in regelmechanismen (zoals: hoe maak je keuzes)
  • hersenen en leren
  • verschillen tussen mensen
  • informatie over de werking van hormonen in het brein


Lesprogramma

Er zijn verschillende lesprogramma's: voor groep 7 en 8 van de basisschool, voor het vmbo, de havo en vwo onderbouw en de havo en vwo bovenbouw. De module kan gegeven worden tijdens biologieles, maar ook tijdens lessen maatschappijleer en filosofie of psychologie. Docenten kunnen de module gratis downloaden als de Brain Awareness Week is begonnen.

Zie ook

Kijk in je brein
Brain and Development Lab
LIBC Junior

Laatst Gewijzigd: 31-03-2011