Nieuws

Verslag winnaars 2016

Milan Sent en Stan van der Meijden van het Zuyderzee Lyceum te Emmeloord, winnaars van het Max Havelaar Toesprakentoernooi 2016, nemen de toekomstige Havelaar in dit verslag mee op hun reis naar eeuwige roem en geven tips om straks vlammend te kunnen speechen. 


"De beste speeches gaan nergens over"

Een jaarlijks terugkerende traditie op het Max Havelaar Toesprakentoernooi is de entr’acte. Dit jaar nam niemand minder dan schrijver en presentator Abdelkader Benali het woord. Geheel toepasselijk gaf hij een les in speechen waarin hij op eigen wijze ‘alles wat je altijd al wilde weten over een goede speech, maar nooit durfde te vragen’ uit de doeken doet. 


Het toernooi

Hoe ziet de dag eruit?

Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo binden op zaterdag 24 september 2016 de strijd met elkaar aan op het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Het doel: een topspeecher worden, je verdiepen in fairtrade én het werk van Multatuli beter leren kennen.


Partners

De Universiteit Leiden, het Multatuli Genootschap en de Stichting Max Havelaar bundelen hun krachten voor het Max Havelaar Toesprakentoernooi.