Partners en organisatie

De Universiteit Leiden, het Multatuli Genootschap en de Stichting Max Havelaar bundelen hun krachten voor het Max Havelaar Toesprakentoernooi.

Organisatie

De organisatie van het Max Havelaar Toesprakentoernooi is in handen van:

prof. dr. Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media)
drs. Bert Besterveld (docent Nederlands en alumnus van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur)
dr. Maarten van Leeuwen (universitair docent Taalbeheersing van het Nederlands)
drs. Evelien Engele (journaliste en alumna van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur)

Projectleiding: Zoë Bos (ICLON - sectie vwo-wo)

De Universiteit Leiden sponsort het Max Havelaar Toesprakentoernooi omdat dit het enige retoricatoernooi is voor middelbare scholieren. Leiden is expert op het gebied van talenonderwijs en de ondersteuning van dit toernooi onderstreept dit. De universiteit biedt veel talenstudies: Nederlands, Engels, Frans en Duits, maar ook bijzondere talen als Japans, Chinees, Koreaans en Afrikaans.
Studeren aan de Universiteit Leiden

Het Multatuli Genootschap

Het genootschap, opgericht in 1910, heeft als doel het werk en de ideeën van Multatuli levend te houden. Naast het uitgeven van het tijdschrift 'Over Multatuli', ontplooit en organiseert het genootschap diverse activiteiten omtrent Multatuli en zijn werk, zoals lezingen, discussieavonden en publicaties. 
Multatuli Genootschap

Stichting Max Havelaar

Sinds de oprichting in 1988 zet Stichting Max Havelaar zich in voor de kleine producent en een duurzame toekomst. Dit doet ze door consumenten in Nederland bewust te maken van het belang van eerlijke handel en hen ervan te overtuigen dat ze makkelijk een concrete bijdrage kunnen leveren als ze producten met het Max Havelaar-keurmerk kopen.
Stichting Max Havelaar

Laatst Gewijzigd: 22-09-2017