Hoe ziet de dag eruit?

Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo binden op zaterdag 30 september 2017 de strijd met elkaar aan op het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Het doel: een topspeecher worden, je verdiepen in fairtrade én het werk van Multatuli beter leren kennen.

Video Max Havelaar Toesprakentoernooi

Bekijk de video om een indruk te krijgen van het Max Havelaar Toesprakentoernooi.

De dag draait om drie elementen: verdieping in het werk van Multatuli en fairtrade, de kunst van het speechen oefenen en ontwikkelen en een antwoord vinden op de vraag 'wie is de beste spreker van het toernooi?'

Een dagje universitair retoricaonderwijs

Uit een uitgebreid programma kiezen de leerlingen drie verschillende colleges die elk een ander aspect van het speechen belichten. Hoe verwerk je humor in je speech, welke stijlmiddelen zijn er en wat is een goede opening of afsluiting? Na de colleges brengen de leerlingen de opgedane kennis meteen in de praktijk door in tweetallen een speech voor te bereiden en deze in kleine groepen voor te dragen. Uit elke groep mag er één duo door naar de finale. Tenslotte presenteren deze finalisten voor een jury die een ultieme winnaar kiest. Hun beloning: de wisselbeker, eeuwige roem én een dagje uit met de hele klas!

Ook inspirerend voor docenten

Ook voor de begeleidende docenten wordt het een boeiend toernooi. Ontmoetingen met collega’s en vakgenoten in combinatie met het volgen van colleges van universitaire docenten, speech- en communicatieprofessionals vormen een inspiratiebron voor lessen spreekvaardigheid.

Laatst Gewijzigd: 14-09-2017